Ardei umpluti ''jumi-juma''

de epurasha2bb in Mancaruri cu carne, 4 Mai 2010 | 4681 vizualizari

 

fiindca mi-a facut pofta reteta Mayei...si fiindca trebuia sa-mi incerc craticioara cea noua castigata...iata ce am facut!

 

INGREDIENTE

  • 350 carne tocata amestec de porc cu vita
  • 1 cescuta de orez
  • 1 morcov
  • 1 ceapa uscata potrivita
  • 1 fir de ceapa verde
  • 2 graunti de usturoi
  • 5 ardei galbeni grasi potriviti
  • 3 rosii potrivite
  • 3 linguri bulion
  • marar si patrunjel verde
  • 1 cutie branza topita cu smantana
  • cateva linguri de smantana
  • optional 1 ou

 

Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti ''jumi-juma'':

Se spala toate legumele.Morcovul de curata de coaja si se da pe razatoarea mica.Ceapa se curata de foile exterioare si se toaca marunt cu cutitul , la fel si usturoiul.Ardeilor li se taie un capacel cu un cutitas ascutit la varf si se indeparteaza semintele din interior.Se cresteaza cu varful cutitasului un mic orificiu in fundul ardeilor.Ardeii se lasa o parte intregi si o parte se taie jumatati cu codite cu tot.Se taie capace si la rosii si se golesc de continut cu o lingurita.Continutul il vom folosi la sos deci nu se arunca ci se pastreaza intr-un castronel.

Calim in putin ulei incins ceapa tocata, morcovul ras si apoi adaugam si usturoiul si carnea tocata.Amestecam si cand e aproape gata adaugam si orezul fiert separat si mai calim putin.Adaugam sare, piper si un praf de curry.Apoi dam cratita deoparte sa se raceasca.Cand s-a racit putin adaugam si branza topita/oul batut(eu am facut jumate cu ou si jumate cu branza in 2 castronele diferite).Adaugam si verdeata tocata bine.Amestecam bine de tot.Apoi umplem ardeii si rosiile.

Asezam pe fundul unei craticioare.Facem un sosulet din miezul de rosii ramas cu putin bulion si condimente, o frunza de dafin si o lingurade ulei.Adaugam zeama in care am fiert orezul.Turnam sosuletul peste ardeii si rosiile noastre.Bagam la cuptor sa se  rumeneasca bine si servim cu smanatana si cu verdeata alaturi!

Pofta buna! mie mi-au placut foarte mult facuti as jumatati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti ''jumi-juma''" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tacos cheeseburger - Un preparat fusion gustos

ieri la 15:51

Mancare de  naut  cu spanac si curry in stil asiatic

de Ksenya 5

ieri la 11:42

Cremă de brânză picantă - Rețeta ideală pentru aperitive sau gustări

ieri la 10:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de vita-de-vie